Plastica staat stil bij Girlsday 2018

Voor alle technische girls in Nederland!

Vandaag is het Girlsday en dit betekent dat jullie kennis mogen maken met technische bedrijven. Plastica Thermoforming is zeker geïnteresseerd in deze dag en daarom hierbij een voorproefje wat ons bedrijf doet.

Plastica Thermoforming is een bedrijf wat doet aan vacuümvormen en thermoforming. En dit lijken hele lastige begrippen, maar zijn eigenlijk erg makkelijk.

Vacuümvormen & Thermoforming

Bij deze techniek wordt er eerst een kunststof plaat verwarmd. Daarna wordt er een mal tegen aan geduwd en uiteindelijk wordt de zuurstof die er tussen zit weggetrokken. Hierdoor wordt de kunststof plaat volledig over de mal getrokken. Hieronder zie je hoe de kunststof plaat wordt verwarmd en uiteindelijk wordt gevormd.

Op deze afbeelding is Einsteins hoofd te zien. Dit hoofd is gemaakt door Plastica Thermoforming. De ogen van dit hoofd draaien met je mee als je weg loopt. Dit zorgt voor een creepy gevoel.

Heb je altijd al eens een stoel willen printen?

Protopro

Protopro is onderdeel van Plastica Thermoforming wat zich voornamelijk richt op rapid prototyping. Dit doen wij door middel van vacuümvormvormen en 3D printen. Bij 3D printen worden verschillende voorwerpen in 3D geprint. Hierin worden verschillende producten geprint: pennen, muizen, telefoonhoesjes en zelfs een brug.

Terug